deneidez

Kaksinkertaista omaisuutesi vaivattomasti perustulolla

Kaikkihan tiedämme, että verokikkailu yleensä lisääntyy sitä mukaa kuin omaisuus kasvaa. Perustulo ja verohimmelimme antaisi oivan tilaisuuden kikkailla veroilla siten, että jo kohtuu pienellä omaisuudella voi tehdä rahaa valtion kustannuksella.

 

Lyhennetty versio ilman matikkaa:

Uudelleen sijoitavilla ETF:llä kikkailemalla voidaan saada jo 171 429€ omaisuudella 11 334.9€ tuotto tekemällä mitään ja maksattamalla osan tuotoista veronmaksajilla samalla kun sijoittaja itse maksaa 0€ veroa. Samalla summalla perinteisesti osakkeisiin sijoittamalla päästään plus miinus nolla -tilanteeseen.

ETF:n kanssa omaisuuden kasvun vuoksi korkoa korolle -efekti nostaa omaisuuden arvon alle kymmenessä vuodessa kaksinkertaiseksi.

Vielä suuremmilla summilla päästään ETF:n kanssa suurempiin tuottoihin ja vero pysyy edelleen nollassa.

 

Laskuineen päivineen:

Esim. uudelleen sijoittavalla etf:llä voi kääriä sievoiset summat tekemättä mitään ja saamalla perustulosta osan tuotoista. Uudelleen sijoittava etf toimii lyhkäisyydessään seuraavanlaisesti.

1. Sijoittaja ostaa palveluntarjoajalta uudelleen sijoittavia etf:ä.

2. Palveluntarjoaja ostaa osakkeita sijoitetulla rahasummalla.

3a. Osakkeiden arvonnousu nostaa niiden arvoa, sekä tietenkin etf:n arvoa.

3b. Osakkeiden osingot palveluntarjoaja laittaa suoraan uusiin osakkeisiin, joka nostaa sijoittajan ostamien etf:n arvoa. Tässä välissä siis pääomaveroja ei makseta. Kaikki tuotto menee puhtaana etf:n arvonnousuun.

 

Miten tuolla sitten tehdään rahaa perustulon kanssa? Katsellaan ensin miten se menee perinteisessä pelkkiin osakkeisiin sijoittamisessa.

Oletetaan, että...

- Bruttotuotto on 10%

- Pääomaverot keskimäärin 30%

- Kuukausittaiset kulut 1000€

 

Tuolloin siis täytyy omistaa seuraavanlainen summa, jotta kuukausittaiset tulot ovat kuukausittaiset menot ja josta saadaan seuraavanlaiset verot.

- Omaisuus: 171 429€

- Verot: 5 142.87€

[ ((x*0.10)*(0.70))=1000*12, josta saadaan omaisuudeksi x = 171429 ja veroiksi

(171429*0.10)*0.30 = 5142.87 ]

 

Jos oletetaan, että ETF:n tapauksessa muut parametrit ovat samat voidaan laskea lisäys samankokoiseen omaisuuteen, joka on seuraavanlainen.

- Omaisuuden lisäys: 11 334.9€

- Verot: 0€

 

[ ((171429-(12000-560*12))*1.10)-171429 = 11334.9, jossa (12000-560*12) tarkoittaa vuosittaisia kustannuksia, jotka osittain maksetaan perustulolla ja osittain jemmassa olevalla rahalla, joka vähennetään omaisuudesta ]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JuhoNieminen1 kuva
Juho Nieminen

EFT antaa Googlessa tulokseksi vain "avaimia tunnelukkojen avaamiseen". Et selitä kirjoituksessasi mitä EFT / ETF tarkoittaa, joten päädyin etsimään tietoa hakukoneella:

http://eft.fi/

Oletan että eft-terapia ei ole se mitä ajat takaa. En silti ymmärrä miten pörssinoteeratut rahastot estävät sitä, ettei perustuloa laskettaisi tuloksi. Ne joilla on vain pääomatuloja edustavat melko pientä osaa väestöstä ja lainsäädännössä on helppo ottaa huomioon porsaanreiät, sikäli kuin on ensin onnistuttu yksinkertaistamaan byrokratiaa. No, se nyt ei tietenkään ole saletti että onnistuuko kukaan koskaan yksinkertaistamaan mitään tai puuttumaan porsaidenreikiin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Totta, selitys on laskuosiossa. Ongelma on siinä, ettei noista rahastoista tule tuloa ollenkaan sijoittajalle. Sijoittaja saa koko hyödyn arvonnousuna, jota ei noteerata perustulossa ollenkaan. Samalla tavalla voisi ostaa vaikka asunnon ja rempata sen perustulostulolla. Rempatun asunnon voi sitten myydä yhtenä vuonna, jolloin ei saa perustuloa sinä vuonna. Valtio maksaisi siis elämisen sen remppaamisen ajan ja voitot kasvavat huomattavasti myös sitä mukaa.

Rahastoissa vaan sitä tekemistä ei ole sen enempää kuin mitä niiden ostamiseen menee aikaa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Eikö tässä perustulossa ole ideana se että kun saa perustuloa, kannattaa tehdä pienemmällä palkalla töitä? Perustulo+pieni palkka= hyvä elintaso.

Eli käytännössä yhteiskunta maksaa suuren osan työntekijän palkasta ja yritys saa enemmän voittoa osinkoina jaettavaksi. Kuulostaa vedätykseltä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kyllä, sekin on vaarana. Sinänsä pienemmän palkan saa tekemällä vähemmän tunteja, joka myös alentaa yhteiskunnan saamia veroja kuin myös lisää yhteiskunnan kuluja.

Toimituksen poiminnat