deneidez

Mitä ihmettä Ruotsissa tapahtuu?

Ruotsissa on jo lyhyen aika välin aikana tuhottu tietoliikennemastoja, häiritty joukkoliikennettä ja tuotu huomattavia määriä laittomia aseita. Onko kyseessä on yksi ja sama porukka? Ketkä mahdollisesti voisivat moista tehdä? Onko asialla joku vieras valta kuten Venäjä, äärioikeisto tai jopa ääri-islamistit? Haluavatko he sisällissotaa, pelkästään pelotella vai mitä?

Vai onko kyse jostain arkipäiväisemmästä? Esim. mastot ovat hajonneet, koska ruotsalaisen teräksen laatu on heikentynyt, joukkoliikenteen käyttämät järjestelmät ovat bugisia ja aseita on yritetty tuoda vähän innokkaammille aseharrastajille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eikös joku aika sitten myös Porissa yksi turisti haettu mastosta alas? Sen perusteella kyse ei olisi pelkästään ruotsalaisten harrastuksista tai paikallisen rakentamisen laadusta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikäli HS:n uutiskirjoitukseen on luottamista, niin viisi ihmistä on otettu kiinni Bosniassa ja yksi Ruotsissa epäiltynä aseiden salakuljetuksesta Ruotsiin radikaaleille islamisteille, kertoo uutistoimisto TT.

Tiedot perustuvat bosnialaisiin viranomaistietoihin.

Epäillyt jäivät kiinni Bosniassa, joten nuo aseet eivät päätyneet Ruotsiin saakka. Tosin tuosta HS:n kirjoituksesta on pääteltävissä jo aiemmin salakuljetun aseita Ruotsiin, joista noin tuhat vuodessa poliisi ja tulli takavarikoi.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1463110414416

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kuinkahan paljon ruotsiin on saatu aseita ja mitähän niillä tullaan tekemään? Muutenkin tuskin kyseessä on ainoa kuljetusketju.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Onko Ruotsissa tehty maakauppoja Suomen tyyliin?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jos youtubeen pistää haun sweden today. Meininki on kuin arabikevään alkukuukausina.

Hesarin sivulla asiantuntija esittää syyllisiksi turhautuneen työntekijän, ammattirikollisen tai vieraanvallan.
Voisi kyseeseen tulla myös anarkistit, miehiä vihaavat feministit, natsit, islamistit. Lieneekö ruotsi jo sodassa? Kenen kanssa?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Sinätuubista saa samankaltaisilla sanoilla samanlaista meininkiä näkyviin Suomestakin, vaikka kaikki voivat hyvin itsekin nähdä ettei täällä moista pahemmin tapahdu.

Vai olisiko kyseessä USA, joka haluaa Ruotsin natoon?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Onpa todella kiinnostavaa panna YouTuben hakuehdoksi "Finland today" ja "Sweden today", ja sitten verrata millaisia videonpätkiä löytyy. Suosittelen!

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Ruotsin teksti-telkkarissa oli tänään uutinen että maston kaatuminen olikin luonnollinen tapahtuma eikä sabotaasia. Tiedä sitten, jos kyseessä olivat islamistit se selittäisi miksi totuutta ei kerrota.

Joka tapauksessa, se mitä tänään tapahtuu Ruotsissa, tapahtuu viiveellä Suomessa.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ruotsia koskevissa uutisissa pitäisi aina täsmentää, onko hälytystehtävä on ollut "koodi 291" jolloin sitä ei lainkaan tapahtunut vai onko se ollut sellainen, ettei sitä oikeasti lainkaan tapahtunut.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Eipä siihen tarvita kuin yksi teleyhtiöiden kusetuksiin ja välinpitämättömyyteen kyllästynyt.

Toimituksen poiminnat