deneidez

Natsien pilkkaaminen kielletään

Eipä siinä mennyt pitkään, kun vihapuhelaki muuttui aivan toiseksi kuin mitä sillä yritettiin kitkeä. Onneksi sentään asia ei tapahtunut vielä Suomessa vaan Skotlannissa. Siellä nimittäin Markus Meechan niminen henkilö on todettu syylliseksi vihapuhetta tihkuvan youtube-videon tekemisestä. Videossa hän tekee jotain anteeksiantamatonta eli pilkkaa natseja. Kuvaus alkaa siitä, että hän kertoo haluavansa taas kerran ärsyttää tyttöystäväänsä. Tällä kertaa hän on päättänyt muuttaa tyttöystävänsä ylisöpön koiran joksikin todella kuvottavaksi ja kertookin yrittävänsä tehdä koirasta natsin. Sen jälkeen hän näyttää koiralle pätkiä hitleristä ja yrittää aivopestä sitä toistamalla joitain lauseita sekä opettaa sille natsien roomalaisilta viemän saluten eli vapaasti suomennettuna heilaamisen. Kaikki nämä hän tekee koomisesti ja ivallisesti natseja kohtaan. Jotkut sitten loukkaantuivat tuosta videosta ja kuten Skotlanninkin vihapuhelaissa seisoo, niin sillä ei ole mitään merkitystä, että mitä tekijä on ajatellut tai mikä on teon motiivi. Ainoa asia, joka ratkaisee asian on se, että joku pitää tekoa tarpeeksi loukkaavana. Parhaimmillaan Meechan voi joutua rikoksestaan moneksi vuodeksi vankilaan ja ennenkuin joku huomauttaa, että äärioikeistolaiset onkin hyvä laittaa vankilaan, niin Meechan on ainakin aikaisempien omien sanojensa mukaan kommunisti ja edustaa siis vasenta puolta.

Täsmälleen sama voi tapahtua myös Suomessa, jos syyttäjä ja tuomari vain sattuu olemaan oikea. Kyllähän aikaisemmin presidentiksikin pyrkinyt Huhtasaarikin kommentoi julkisesti, että vihapuhelakia pitäisi käyttää tänne tulevia muslimeja vastaan eikä omia kansalaisia vastaan.

Vihapuhelaista olisi hyvä päästä eroon, ennenkuin mitään tälläistä pääsee tapahtumaan Suomessa.

"Man guilty of hate crime for filming pug's 'Nazi salutes'"
http://www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-43478925

Video löytyy edelleen youtubesta varmaan tuhansina eri mirroreina ja kuka tahansa voi käydä sen katsomassa sieltä.

"M8 Yer Dugs A Naazi [Mirror]"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Aika mielenkiintoista että syytetään kun pilkan kohde on natseus! Hienoa sinänsä, siis jos laki on kaikille sama, myös muslimeihin kohdistuva tai omaan kansaa pilkkaavalle...

Parasta olisi jos ei syytettäisiin ketään tuollaisesta pienestä teosta!

Kikka M. Coombes

Ei sitä tuomiota tullut natsien pilkkaamisesta, vaan juutalaisten. Olisi hokenut koiralle, että kaasutetaan natsit. Kielletäänvitsitmaailmasta#

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" Ainoa asia, joka ratkaisee asian on se, että joku pitää tekoa tarpeeksi loukkaavana"

Resepti hulluuteen on keksitty - taas uudelleen.

Kommunisteille ja monille muillekin voi tulla yllätyksenä että tuollaisia lakeja voidaan käyttää myös heitä itseään vastaan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Eipä tällainen erityisesti yllätä. Onhan olemassa uskontokuntia, joilla on hyvin samanlainen arvomaailma kuin natsismilla, ja uskontoja nostetaan koko ajan selkeämmin arvostelun yläpuolelle. Tällaisella lainsäädännöllä halutaan epäilemättä ehkäistä aiheelliset syytökset kaksinaismoralismista. Uskonrauhan suojista voi sitten toki pilkkailla mitä vaan miten vaan.

Jos tuomio tuli natseille ominaisen juutalaisten pilkkaamisen pilkkaamisesta, kuten täällä yhdessä kommentissa sanotaan, se ei muuta asiaa.

Toimituksen poiminnat