deneidez

Vihapuheen kaitsijat vastuuseen

On pidemmän aikaa jo varoiteltu, ettei tuntemattomia miehiä kannata ottaa liikaa Suomeen tietyistä maista. Varoituksia ei ole kuunneltu ja varoittajille on vihjailtu varoittamisen olevan rasistista ja jopa laitonta. Sitä varten jopa perustettiin poliisille erillisiä osastoja, jotka voivat pitää kansalaisiaan silmällä vihapuheen tiimoilta. Samalla poliisilla on muuten ollut resurssipulaa ja muissa rikoksissa asiat voivat jäädä kokonaan selvittämättä.

”Voimavarapulan vuoksi rikoksia jää selvittämättä”
https://www.verkkouutiset.fi/rikoksia-jaa-selvittamatta-poliisin-resurss...

Vihapuheen kaitsemisen vuoksi siis osa rikollisista saa riehua vapaasti.

Tämä sama kaava jatkuu myös raiskaustapauksissa, joita on nyt tullut esille ympäri Suomea. Jos samaan lauseeseen laittaa pakolaisen ja raiskaus, niin on heti epäiltynä vihapuheesta. Ihan sama miten epäilyttävästi kyseessä oleva pakolainen on toiminut muuten. Vihapuheen kaitsijat ovat menneet tässä asiassa vielä pidemmälle siten, että on yritetty näyttää pakolaisten olevan kaikkea muuta kuin raiskaajia. Oulussa esimerkiksi on viety pakolaisia päiväkotiin ja heidät on esitelty muillekin nuorille tytöille yhteiskunnan rahoilla. Ongelmallisemmaksi tuon tekee vielä se, että ainakin yksi toimintaan osallistunut on raiskauksesta epäilty. Muutenkin suomalaisia nuoria miehiä ei tietenkään päästetä päiväkotiin tai osallistumaan nuorten tyttöjen toimintaan ja se on ihan järkevää.

"Oulussa turvapaikanhakijoiden päiväkotivierailu kuohuttaa"
https://www.kansalainen.fi/oulussa-turvapaikanhakijoiden-paivakotivierai...

Poliittisen maailmankatsomuksen edistäminen on siis mennyt nuorten tyttöjen edun edelle.

Oulun raiskaukset muuten ei ole mikään yksittäinen tapaus EU:n alueellakaan. Esimerkiksi briteissä kävi täsmälleen samalla tavalla noin 5 vuotta sitten.

"Yli 1400 lasta raiskattiin brittikaupungissa - poliisi ylenkatsoi uhreja" (2014)
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014083118620216

Kuten rivien välistä voi lukea, niin itse pidän pääsyyllisinä varsinkin niitä päättäjiä, jotka ovat suvaitsevaisuuden nimissä ajaneet politiikkaan, joka on johtanut nykyisiin tapahtumiin. Osasyyllisenä taas pidän niitä, jotka ovat hyvesignaloineet vihapuhetta kaitsemalla. Rikolliset toki ovat syyllisiä siihen mitä ovat tehneet, mutta ei siitä heitä voi syyllistä, että heille on annettu erinomaiset puitteet, jossa heidän on ollut helppo toteuttaa rikoksensa. Mielikuvana siis nuo rikolliset olisivat kuin leijona aitauksessaan ja suvaitsevat poliitikot niitä, jotka heittävät nuoria tyttöjä leijonille. Tietenkin hyvesignaloivat ovat niitä, jotka taputtavat koko tapahtumalle ja katsovat kieroon niitä, jotka eivät pidä tapahtumasta. Parhaimmathan vihapuheen kaitsijat ovat näissä raiskaustapauksissa syyllistäneet vanhempia ja varsinkin uhreja. Tuosta jo näkee sen miten empatiakyvyttömiä nuo hyvesignaloivat ihmiset oikeasti ovat.

Eikö teitä suvaitsevaisuutta ajavia poliitikkoja todellakaan hävetä? Itse en pystyisi enää omantunnontuskien takia pitämään päättäjän paikkaa, jos jotain noin hirvittävää tapahtuisi omien päätöksieni johdosta. Jos edelleen pidätte paikoistanne kiinni, niin se näyttää kansalle sen miten empatiakyvyttömiä oman edun ja maailmankatsomuksen edistäjiä olette.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mietitäänpä miten kävi Ilja Janitskinille, joka korjasi hirvittävää aukkoa tiedonvälityksessä, kun maahanmuuttajien kritisointi oli muun median puolesta pannassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tiedonvälitys, Janitski ja media :)

On sulla hyvä huumorintaju :)

Ja oikeus oli tietysti taas kerran väärässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #6

Miten tuohon liittyy Janitski, ja Mv-lehti?

Janitski on rikollinen rasisti, samoin koko MV-lehti, jos niitä kutsuu mediaksi, on parempi siirtyä pois julkisuudesta ja hävetä nurkassa. :)

Oikeus on Janitskin ja MV-lehden toiminnan tuominnut, ja jollei kunnioita oikeuslaitosta, ilmeisesti sitten kannattaa diktatuuria.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #11

Oletko tosiaan ymmärtämätön vai esitätkö vaan? Janitskin kirjoitti jo vuonna 2015 näistä maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista, kun valtamedia ei uskaltanut tai saanut.

Se mistä Janitskin on tuomittu, ei poissulje hänen uraauurtavaa tehtäväänsä sananvapauden puolustajana.

Nyt onneksi valtamedia on ottanut takaisin sen roolin, joka sille on kuulunutkin vallan vahtikoirana. Ei ole ensimmäinen kerta, kun se on menetellyt väärin. http://www.ritvapuolakka.fi/436336239

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Vihapuheen kaitsemisen vuoksi siis osa rikollisista saa riehua vapaasti.»

Kirjoittaja siis myöntää vihapuhetta tapahtuneen, jos sellaista on kerta kaitsettu.

Kirjoittaja myös implikoi, että vihapuheella olisi rikollisuutta estävä vaikutus. Voisiko blogisti jotenkin konkretisoida, millä vihapuheen vaikuttamilla keinoilla rikollisuutta voitaisiin estää?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Myöntää... Kirjoitus on nuorten tyttöjen raiskauksesta ja sinä yrität saada minua myöntämään, että joku on sanonut pari pahaa sanaa? Onko psykopatia tuttu termi? Jos vihapuhe on niin paha asia, niin miksi esimerkiksi Yhdysvallat, jossa on saanut sanoa aika pitkälle mitä on ajatellut jo monen sadan vuoden ajan, ei ole jo natsien hallussa, mutta Euroopassa, jossa vihapuhetta yritetään kaitsea taas nousee natsiliikkeet?

Muutenkin yrität kääntää asian täysin päinvastoin, kuin mitä kirjoitin. Vihapuheella ei ole rikollista estävää vaikutusta, mutta vihapuheen kaitsemisella on edistetty rikollisuutta. Nopeasti voi heittää ainakin kaksi asiaa.

1. Latvalankin osoittama rasismin pelko.
2. Varojen sijoittaminen vihapuheen kaitsemiseen oikeiden rikosten tutkimisen sijasta.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

No aloittaja laittoi tämän linkin,jos viitsit lukea. Jos asioista ei uskalleta puhua rasismin pelossa käy kuten englannissa,jopa poliisit olivat hiljaa vaikka 1400 tyttöä raiskattiin. On epäolennaista onko puhe vihapuhetta vai vihaista puhetta pääasia että ongelmista puhutaan oikeilla nimillä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20140831186202...

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

No aloittaja laittoi tämän linkin,jos viitsit lukea. Jos asioista ei uskalleta puhua rasismin pelossa käy kuten englannissa,jopa poliisit olivat hiljaa vaikka 1400 tyttöä raiskattiin. On epäolennaista onko puhe vihapuhetta vai vihaista puhetta pääasia että ongelmista puhutaan oikeilla nimillä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20140831186202...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Muutenkin suomalaisia nuoria miehiä ei tietenkään päästetä päiväkotiin tai osallistumaan nuorten tyttöjen toimintaan ja se on ihan järkevää.

Suomalaisia nuoria miehiä työskentelee ja harjoittelee päiväkodeissa joka päivä. Partiossakin on nykyään yhteislippukuntia. Mitähän tarkoitat?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti miespuolisille turvapaikanhakijoille on myös järjestetty tutustuminen uimahallin naisten puolen siivoojan tehtäviin.

Ainoastaan tämäntapaisilla konkreettisilla teoilla pystytään maahanmuuttajataustaisille nuorille miehille osoittamaan suomalaisen yhteiskunnan miehen ja naisen tasa-arvoon perustuva rakenne.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ymmärsit varmaankin ihan hyvin, mutta halusit näyttää, etten kirjoita täydellistä tekstiä. Jotten pidä pidempään jännityksessä sinua, niin kerrottakoon, että tarkoitin ulkopuolisia nuoria miehiä.

On se jännä miten tartutaan pieniin kirjoitusasioihin, kun itse aihe on ongelmallinen.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

"Lapsena suojaudumme tunnemyrskyiltä kuvittelemalla ja toivomalla kipeitä asioita epätosiksi. Aikuisena voimme hyödyntää defenssejä esimerkiksi silloin, kun saamme huonoja uutisia. Otamme ikään kuin aikalisän kieltämällä faktat: ”Tämä ei voi olla totta! On tapahtunut jokin virhe.” Vasta kun mieli on ehtinyt valmistautua kohtaamaan kivun, se antaa realiteettien lipua tietoisuuteen siedettävän suurina annoksina.

Defenssit ovat kuin mielen laastareita. Lyhytaikaisesti käytetty laastari suojaa, mutta jos sidosta pitää liian kauan, se kerää likaa ja tulehdusvaara kasvaa."

-Tuija Matikka, Tiede-lehti 2012

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Oulun tapaus on vain jäävuoren huippu. Vastuullisia ovat päättäjät ja viranomaiset jotka ovat olleet näistä tietoisia mutta 8vat pyrkineet aktiivisesti pimittämään turvapaikanhakijouden tekemiä rikoksia ja syyllistäneet uhrit hiljaisiksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut epäonnistunutta 1990 -luvulta lähtien, ja siihen on kytkeytynyt monia haitallisia vaikutuksia yhteiskuntaamme.

Eräs näistä on sananvapauden kaventaminen, jonka blogisti ottaa puheeksi – hyvästä syystä. Lakiin perustumattoman "vihapuhe"-käsitteen mielivaltaisella käyttämisellä keppihevosena ja leimakirveenä on tukittu suita ja uhkailtu rangaistuksilla niitä kansalaisia, joilla on ollut aito ja perusteltu huoli hallitsemattoman maahanmuuton kielteisistä lieveilmiöistä.

Kun aiheellinen varoittaminen leimataan muka epäsosiaalisuudeksi, yhteiskunnallisessä ilmapiirissä on jotain mätää. Se ei kuulu länsimaiseen oikeusvaltioon, jossa sananvapautta pidetään arvossa. Se on kuitenkin ollut sitä hintaa jota tästä mielettömyydestä on maksettu, jotta tulokkaat viihtyisivät hyvin ja heitä tulisi vielä enemmän, maksoi mitä maksoi.

Ja tapa osoittaa kiitollisuutta kaikesta onkin ollut sitten aivan omaa luokkaansa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Vihapuheen kaitsemisen vuoksi siis osa rikollisista saa riehua vapaasti."

Pitäähän siinä kontrolli olla että ei tule joukkomurhaa.

Mikäli kakka lentää potkuriin ja joukkomurha käynnistyy, pitäisi jotenkin varmistaa että kansankiihottajat tapetaan sitten samassa yhteydessä.

Ehkä kansankiihottajista pitäisi tehdä joku rekisteri mihin kerätään henkilötiedot ja pidetään se julkisena niin sitten tiedetään ketkä pitää muistaa laittaa montun reunalle seuraavassa puhdistuksessa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mitähän hemmettiä taas...

Siis pidetään rekisteriä mahdollisista vääriä sanoja sanoneista ja sitten tapetaan ne sopivan tilanteen tultua? Onko fasismi tuttu termi?

Kokeiles huviksesi mitata, miten fasistinen olet. Voit hieman yllättyä.

https://www.anesi.com/fscale.htm

Jos haluat vertailla, niin itse sain vastaukseksi 2.4 "A liberal airhead.".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mitähän hemmettiä taas...

Siis pidetään rekisteriä mahdollisista vääriä sanoja sanoneista ja sitten tapetaan ne sopivan tilanteen tultua? Onko fasismi tuttu termi?"

On tutkittu että ihmiset kokevat erilaisuuden hyvin perustavalla htasolla harhaiseksi, että jos ihminen ajattelee toisen ihmisen olevan ihonväriltään erilainen tai kuuluvan eri uskontokuntaan, empatiakyky heikkenee että sen ei käsitetä kokevan tuskaa samalla tavalla.

Tähän liittyen tiedetään historiasta että ihmiset toimivat niin, että joukkomurhaa edeltää tuhottavan ihmisryhmän eläimellistäminen. Vahvistetaan ihmisten sisäisiä mekanismeja. Erilaisten sisäisten mekanismien vahvistaminen ja hyödyntäminen tuhoamiseen on asia jota kutsutaan sodaksi.

Siksi voidaan perustellusti sanoa, että tietynlaiset vihapuheet ovat tosiasiassa, joukkomurhan valmistelua. Ei tästä nyt ole reilut parikymmentä vuotta kun euroopassa vähän vihapuhetta ja kohta hinattiin omaa naapuria hirteen lyhtypylvääseen.

Niin eikö olisi ihan kohtuullista sitten tehdä tällainen rekisteri mihin merkitään vihapuhujat, että sitten kun seuraavat puhdistukset alkavat niin muistetaan hoidella myös ne ketkä sen aloitti?

Tällä hetkellä on havaittavissa joukkomurhan valmistelua uskonnon perusteella. Youtubeen ja ties mihin tungetaan "dokumenttivideoita" muslimeista joiden kuvaustyyli muistuttaa kovin paljon tätä: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eternal_Jew_(1940_film)

Pitää siis tiedostaa miksi meillä on laki kansankiihotuksen kriminalisoinnille, että sille on ihan hyvä syy johtuen ihmisten heikkouksista.

Tämä "vihapuhe" ölinä mistä nyt jauhettu muutama vuosi vähän liittyy näihin, ja sitten semmoiseen asiaan kun on tuo Internet äärimmäisen tehokkaana kopiointivälineenä jokaisen ulottuvilla. Tähän "vihapuheen torjuntaan" laitetut resurssit on vähän sitä. että ehkäistään sitä että ei eskaloidu sisällissodaksi. Yhteiskunnalla kun ei oikein ole ollut mekanismeja vielä hoitaa tätä ilmeistä riskiä ja nykyinen Internet on varsin uusi juttu.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #22

Siinä vaiheessa kun moinen joukkomurha tapahtuu, niin eiköhän ne joukkomurhaajat ole johtamassa showta tavalla tai toisella. Ehdottamasi lista toki olisi todella hyödyllinen heille ja auttaisi heitä rekryämään parhaimmat henkilöt hommiin.

Muutenkin jos vihapuheesta päästään joukkomurhiin, niin miksi näin ei ole tapahtunut Yhdysvalloissa, vaikka siellä on ollut vapaus sanoa lähes mitä vain jo parin sadan vuoden ajan? Heidän äärioikeiston toimintakin on paljon vähäisempää kuin Euroopassa, jossa yritetään vahtia, ettei kukaan sorru vihapuheeseen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #25

"Muutenkin jos vihapuheesta päästään joukkomurhiin, niin miksi näin ei ole tapahtunut Yhdysvalloissa, vaikka siellä on ollut vapaus sanoa lähes mitä vain jo parin sadan vuoden ajan?"

Mekanismi vaikuttaisi toimivan niin että miehiä syntyy enemmän kuin naisia.

Kun demografia pääsee ajan myötä vääristymään tarpeeksi että hedelmällisessä iäsä olevien naisten määrä miehiä kohden vähenee, niin se tuo yhteiskuntaan epävakautta mikä pyrkii purkautumaan tavalla tai toisella.

Yhdysvallat itsessään on seurausta tuosta, kun Euroopassa dumpattiin aika paljon ylimääräisiä ihmisiä siirtomaihin. Siirtomaihin hätisteltiin juurikin rikollisia, kaikista sekopäisimmät uskovaiset, yhteiskuntaan sopeutumattomia, sellaisia joilla ei ollut omaisuutta eikä tulevaisuutta (sen ajan ulosottovelalliset).

Tietysti ihmispopulaatiossa ne paineet kasvaa ja yksi ilmeinen keino hallita tuota on tapattaa ylimääräisiä miehiä sodissa. Yhdysvalloilla on pitkä historia sille, että dumpataan ylimääräiset ihmiset sotimaan johonkin että hoituuhan se homma näinkin. Toinen tapa mitä ovat suosineet on ihmisten sullominen vankiloihin ja ovat pyrkineet hoitamaan mustia paljon vankiloihin. Tai vaihtoehtoisesti "kun poltit pilveä niin saat valita menetkö Vietnamiin vapaaehtoisena vai vankilaan".

Meillä taas se tilanne, että ollaan eletty pitkään rauhan aikaa joten on ihan omasta takaa valtavasti syrjäytyneitä nuoria miehiä ja sitten muualla maailmassa vähän dumpattu ylimääräisiä pois, ja meille sitten tuli ylimääräisiä jotain kymmentä tuhatta.

Tietysti meillä tapahtuva vääristyneen demografian vääristäminen entisestään, tuo lisää epävakautta yhteiskuntaan ja tämä on se asia mitä voit havaita nyt suomalaisesta yhteiskunnasta ja kaikesta keskustelusta.

Tästä syystä tietynlaiset vihapuheet on erittäin vaarallisia ettei eskaloidu mitään joukkomurhaa. Johan meillä on meininki kuin 30-luvulla kun on jotain katupartioita tuolla.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #26

Jollain tavalla käypä teoria, mutta onko tuolle tieteellistä näyttöä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

Syntyvyystilastot ja historiasta löytyvä tieto väestöjen liikkeistä, että mikä väestö liikahtaa kun joku kansa levittäytyy tai lähtee sotapolulle. Siellä vähän toistuu tietty kaava kun tarkastelee tarpeeksi monen vuosisadan tapahtumia.

En nyt sano että lopputuloksena olisi automaattisesti sota, tai että lisääntyvästä populaatiosta lähtee jossain kohtaa miesvoittoinen ryhmä hakemaan tulevaisuutta muualta tyyliin viikinkien raidaukset tai villin lännen valloitus.

Noin niinkuin luonnostaan metsästäjä-keräilijä yhdyskunnissa miehet metsästää. Miehet ottavat enemmän riskejä. Miehillä on huomattavasti suurempi kuolleisuusriski nuorena. Tämä tasapainottaa.

Se vaan että mammutin jahtaus vaihtui jossain kohtaa maanviljelykseksi ja väestön kasvuksi niin ajan kanssa tapahtuu hitaasti kumuloitumista ja yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi siihen on sitten jotain mekanismeja keksitty. Sotiminen, ryöstöretket, turvapaikan hakijaksi johonkin Suomeen, siirtomaihin dumppaus yms. ovat nähdäkseni osa mekanismeista. Kyllähän meilläkin ihan lähihistoriassa muutti aika paljon ylimääräisiä ihmisiä ruotsiin rettelöimään ja kymmenet tuhannet turvapaikan hakijat mitä tullut tänne on vähän vastaavaa kun ylimääräiset ihmiset lähteneet jossain päin maailmaa liikkeelle.

Yksi ilmeinen tapa miten asiaa on ratkottu on vaikka kiinan tapa kun yhden lapsen politiikan seurauksena siellä on miljoonia yksinäisiä miehiä joten ne siellä sitten liikkuu rakennustyömaalta toiselle ja 100v sitten kaavailtu kolmen rotkon pato sai tämän seurauksena myös vähän uutta vauhtia. Pitää järjestää yksinäisille miehille puuhaa ja tulevaisuutta että eivät rettelöi.

Sitten kun pohtii että olisiko tuollaista kiinan mallia harjoitettu muulloinkin niin eiköhän tuo aika vanha keksintö ole. Niilin viljaville rannoille syntyi tunnetusti melkoisen suuri populaatio muinaisen Egyptin sivilisaation muodossa niin kai siellä faaraon hovissa tätäkin asiaa tuumailtu että varmaan ihan fiksua oli laittaa äijät rakentamaan vaikka pyramideja jos ei parempaakaan keksitty ja päiväpalkkakin laskettiin olutlitroina.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu
Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ehkä kansankiihottajista pitäisi tehdä joku rekisteri mihin kerätään henkilötiedot ja pidetään se julkisena niin sitten tiedetään ketkä pitää muistaa laittaa montun reunalle seuraavassa puhdistuksessa.

Tuossa olisi oikeasti jo tekstiä minkä pitäisi johtaa toimenpiteisiin. Poliisinkin olisi syytä tutkia tällaisen tyypin toimia.

Vähintään huuskon pitäisi toimia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sori vaan mutta en syyllistynyt mihinkään rikokseen. En harjoittanut kansankiihotusta.

Tarkoitus on huomauttaa minkä takia sitä vihapuheen kaitsemista on koska se niin hyvin tiedetään historiasta että joukkomurhan valmistelu alkaa jonkun kansanryhmän eläimellistämisestä.

Toimituksen poiminnat